expert, function, excel, training, експертни, функции, ексел, обучение, COUNT, COUNTACOUNTBLANK, Count IF, Sum IF, Count IFs, Sum Ifs, ексел, експерт, фунции

MS Excel - Eкспертни функции

ключът към ефективната работа

цена

250.00 лв

Цената е за един участник в един модул. Включва удостоверение (сертификат), кафе-паузи, учебни пособия и помощни учебно-методически материали. Цената не включва ДДС.

време

Един ден/8 учебни часа

vodesht

Елвира Николова

ezik

Български език

MS Excel – Експертни функции ще ви запознае с вградени в програмата функции, които позволяват значително да улесните ежедневните си задачи, да спестите време и драстично да подобрите ефективността си.

В курса детайлно са разгледани някои от най-често ползваните логически и статистически функции, както и изключително полезните функции за търсене и справка – VLOOKUP, HLOOKUP

АУДИТОРИЯ

MS Excel – Експертни функции е подходящ за хора, които имат опит и базови познания по програмата. Всички включени в курса функции са детайлно представени – последователно е разгледано тяхното предназначение и специфика на изписване като за всяка функция са предвидени упражнения. Този подход позволява курсът да бъде подходящ дори за хора, които имат не толкова задълбочен опит с програмата.

ТЕМАТИКА

  • Основни насоки при работата с функции в Excel – логика на функциите в Excel, видове грешки при работата с функции. Редактиране на формули;
  • Логически оператори: логически оператори за числови данни и логически оператори за текст. Формулата ISBLANK;
  • Употреба, функционалност и комбинации от логически функции: AND, OR, NOT, IF, IFERROR. Вложени IF функции;
  • Статистически функции. Приложение и разлики: COUNT, COUNTACOUNTBLANK;
  • Функционалност, приложение и препоръки за работа с функциите: Count IF, Sum IF, Count IFs, Sum Ifs;
  • Най-често използваните функции за търсене и справка: VLOOKUP, HLOOKUP. Функционалност, режими на работа, приложение, насоки за работа.

След курса MS Excel Експертни функции ще можете да ползвате, с лекота, едни от най-полезните и ефективни функции вградени в Excel. Те ще позволят значително да оптимизирате ежедневната си работа, да правите бърза проверка и ефективно да управлявате времето си.

Ще разбирате и ползвате всички функции в Excel. Съветите за лесно редактиране и откриване на грешки в изписаните функции ще ви позволят да коригирате вече написани формули, без да се налага да ги пишете отново.

Ще можете да пишете сложни формули, които съдържат повече от две функции едновременно.

Ще се запознаете с основните принципи за писане на сложни формули, последователността в която Excel ги изпълнява и ще знаете какви са възможните причини за възникнали грешки.

МЕТОД НА РАБОТА

  • Лекции
  • Демонстрации
  • Упражнения

ВАЖНО! Обучението изисква ползване на персонален компютър и всеки участник трябва да си осигури такъв. В случай, че не разполагате с лаптоп – ние можем да Ви предоставим под наем.

УДОСТОВЕРЕНИЕ

Алфа Куолити издава удостоверения за успешно участие в обученията по отделните теми

ПРЕДСТОЯЩИ ПУБЛИЧНИ ОБУЧЕНИЯ

30 Май 2024
MS Excel - Eкспертни функции Онлайн и София view

Запитване за фирмено обучение

Абонаирай се за безплатен бюлетин

Получавайте известия за нашите актуални събития и полезна информация
Виж още подобни обучения