freight, audit, new, Ново, фрейт, одит, навло, проверка, контрол на доставчиците

Въпреки, че през миналата 2020 година петролът достигна отрицателни нива за барел, транспортните разходи бяха драстично завишени, поради допълнително начислените такси. Освен тях, от 1-ви януари 2021 година повечето логистични и транспортни фирми завишиха цените между 2% и 30% на предлаганите от тях услуги, а морския транспорт дори и с повече. Като резултат от динамичната и предизвикателна година и благодарение на ниските нива на горивата, както и допълнителните такси, куриерските компании инкасираха рекордни печалби.

Оказва се, че често служителите организиращи транспорта нямат физическото време да сравнят най-добрите оферти, които имате от вашите доставчици. А това може да доведе до 30% по-високи разходи за транспорт. Причините за това могат да бъдат различни, като най-често посочваните са:

  • персоналът заявяващ транспортни услуги не е запознат с всички възможни опции за транспорт;
  • лоша организация на работното място, може да доведе затруднение на персонала да проверят цените и транзитното време;
  • ниска информираност на персонала за това колко би струвал даден транспорт;
  • слабо ефективни канали за събиране на информация, цени и оферти относно доставчици на транспортни услуги;
  • кога е по-евтино да ползват различните видове транспорт и какво предимство има всеки един от тях.

Фирмите, сблъскали се с тези проблеми се обръщат към специалисти, които да овладеят ситуацията с помощта на различни инструменти за контрол, проверка и анализ. Ако и вие си задавате въпросите:

Кой е най-бързия начин за намаляване на вашите транспортни разходи?

Как вашата текуща логистична организация се различава от стандартните практики за вашия бранш?

С помощта на инструментът FREIGHT AUDIT, можем да помогнем в избора на точния вид транспорт и превозвач във всеки един момент. Това ще помогне за повече прозрачност и отчетност във вашата логистика и транспорт.