гдпр, защита, лични, данни, казуси, gpdr

GDPR в действие - казуси и правни становища

Всяко обработване на лични данни следва да бъде законосъобразно и добросъвестно

Обучението поставя акцент върху правните въпроси, които възникват в дейността на лицата свързани с обработването на лични данни. Форматът предлага работа по анализиране на конкретните обстоятелства, налагащи вземането на решения и предприемането на действия от администратори на лични данни, обработващи лични данни, длъжностни лица по защита на данните, служители по сигурността. Възможността за предварително формиране на кръга теми за обсъждане ще ангажира точното разглеждане на относимите разпоредби и правилното приложение на Регламент (ЕС) 2016/679 и Закона за защита на личните данни. Освен обсъждане, изясняване, разрешаване на казусите, възникнали за конкретния администратор на лични данни, участниците ще придобият насоки за очакваното поведение, преценка и подход в случаите на: подадени заявления за достъп до лични данни, пробив в сигурността, упражняване на правата на субектите на данни, подадени сигнали и жалби, съдействие на надзорния орган, защита на законния интерес на администратора на лични данни, поддържане на документацията, спазване на принципите за обработване на лични данни, включително отчетност и прозрачност, важността на правилното определяне на основанието за обработване на лични данни. 

Основни теми на обучението

  • информацията представляваща лични данни
  • яснота и разграничаване на фигурите в материята
  • принципи и основания за обработване на личните данни
  • отношенията между администратор на лични данни и обработващ лични данни
  • договорът с длъжностното лице по защита на данните
  • оценка на риска и оценка на въздействието
  • контролната дейност на надзорния орган
  • съответствието с Регламент (ЕС) 2016/679/

Профил на участниците

  • юристи
  • управители
  • длъжностни лица по защита на данните
  • служители по сигурността на информацията

Защо да изберете това обучение?

check

обогатяване на подхода и гледната точка при решаването на казуси

check

съдействие и защита при проверка от надзорния орган

check

обработване на личните данни законосъобразно и добросъвестно

check

запознаване с практиката на надзорния орган и съда

check

структуриране на съответствието с Регламент (ЕС) 2016/679

check

насоки и препоръки за действие в конкретни ситуации

ВИЖ УЧЕБНОТО РАЗПИСАНИЕ

​​​​​​Иновативни и утвърдени методи на преподаване

  • презентация
  • обсъждане на документи
  • разглеждане на казуси

ПРЕПОРЪКА

  • предварително зададени казуси за обсъждане
certificate

След обучението ще получите

  • персонално удостоверение за участие в обучението
  • учебни материали

Обучението може да бъде реализирано също като:

korporativno-individualno

Повече информация за предстоящи дати за публично обучение или офрерта за корпоративно и индивидуално обучение може да получите

на  02 868 75 31 • 02 862 49 03 • 0882 606008 • 0882 626060  или на e-mail: office@alphaquality.orgкакто и чрез формите за запитване

ПРЕДСТОЯЩИ ПУБЛИЧНИ ОБУЧЕНИЯ

Запитване за сертификация

View your previous submissions

Оферта за фирмено обучение