expert, function, excel, training, експертни, функции, ексел, обучение, COUNT, COUNTACOUNTBLANK, Count IF, Sum IF, Count IFs, Sum Ifs, ексел, експерт, фунции

MS Excel - Eкспертни функции

ключът към ефективната работа
Публично обучение
10 Март 2023
- Онлайн и София

цена

250.00 лв

Цената е за един участник в един модул. Включва удостоверение (сертификат), кафе-паузи, учебни пособия и помощни учебно-методически материали. Цената не включва ДДС.

време

Един ден/8 учебни часа

vodesht

Елвира Николова

ezik

Български език

MS Excel – Експертни функции ще ви запознае с вградени в програмата функции, които позволяват значително да улесните ежедневните си задачи, да спестите време и драстично да подобрите ефективността си.

В курса детайлно са разгледани някои от най-често използваните логически и статистически функции, както и изключително полезните функции за търсене и справка  VLOOKUP, HLOOKUP.

АУДИТОРИЯ

MS Excel – Експертни функции е подходящ за хора, които имат опит и базови познания по програмата. Всички включени в курса функции са детайлно представени – последователно е разгледано тяхното предназначение и специфика на изписване като за всяка функция са предвидени упражнения. Този подход позволява курсът да бъде подходящ дори за хора, които имат не толкова задълбочен опит с програмата.

ТЕМАТИКА

  • Основни насоки при работата с функции в Excel – логика на функциите в Excel, видове грешки при работата с функции. Редактиране на формули;
  • Логически оператори: логически оператори за числови данни и логически оператори за текст. Формулата ISBLANK;
  • Употреба, функционалност и комбинации от логически функции: AND, OR, NOT, IF, IFERROR. Вложени IF функции;
  • Статистически функции. Приложение и разлики: COUNT, COUNTACOUNTBLANK;
  • Функционалност, приложение и препоръки за работа с функциите: Count IF, Sum IF, Count IFs, Sum Ifs;
  • Най-често използваните функции за търсене и справка: VLOOKUP, HLOOKUP. Функционалност, режими на работа, приложение, насоки за работа.

След курса MS Excel Експертни функции ще можете на ползвате, с лекота, едни от най-полезните и ефективни функции вградени в Excel. Те ще позволят значително да оптимизирате ежедневната си работа, да правите бърза проверка и ефективно да управлявате времето си.

Ще придобиете основни знания как да разбирате и ползвате всички функции в Excel, дори да не ги познавате до сега. Съветите за лесно редактиране и откриване на грешки в изписаните функции, ще Ви позволят да коригирате вече написани формули, без да се налага да ги пишете отново.

Ще можете да пишете сложни формули, които съдържат повече от две функции едновременно. Ще се запознаете с основните принципи за писане на сложни формули, последователността в която Excel ги изпълнява и ще знаете какви са възможните причини за възникнали грешки.

МЕТОД НА РАБОТА

  • Лекции
  • Демонстрации
  • Упражнения

ВАЖНО! Обучението изисква ползване на персонален компютър и всеки участник трябва да си осигури такъв. В случай, че не разполагате с лаптоп – ние можем да Ви предоставим под наем.

УДОСТОВЕРЕНИЕ

Алфа Куолити издава удостоверения за успешно участие в обученията по отделните теми

Детайли за обучението

Онлайн и София
10 Март
MS Excel - Eкспертни функции
Лектор

Член на преподавателския екип на Алфа Куолити

Инж. Бистра Димитрова, инж. Виолета Найденова, инж. Жана Петрова, инж. Яна Григорова, доц. Анастас Кехайов, инж. Бончо Антонов, инж. Камен Кънев

Цена
250 лв
Място на провеждане
1407 София, кв. Хладилника, ул. Кишинев 8-10 или Онлайн

Обучението се провежда онлайн под формата на конферентен разговор. Изисква се да имате добра интернет връзка и микрофон (за да задавате въпросите си). По време на обучението ще виждате споделен екран на водещия с презентация в реално време с разяснения и примери по съдържанието. Ще имате възможност да задавате въпроси и да участвате в решаване на казуси.

Цената е за един участник в публично обучение. Включва удостоверение (сертификат), кафе-паузи, учебни пособия и помощни учебно-методически материали. Цената не включва ДДС.

Отстъпки: 

◾  5% за ранно записване до 30 дни преди началото на обучението;

◾ 10% за двама и повече участници от една организация;

◾ 20% за редовни клиенти и за членове на Лийн клубoвете към „Алфа Куолити“

Плащане по банков път: IBAN: BG05UBBS80021056777920; BIC: UBBSBGSF

Нощувки: За сметка на клиента. Като курсисти на Алфа Куолити имате право на отстъпка в х-л Легенди за гр. София

Регистрация

Регистрирани участници

Order

Отстъпка: 5%

цена: 237.5 лв. без ДДС
Данни за фирмата

Запитване за фирмено обучение