Длъжностни лица по защита на личните данни

Защитата на личните данни изисква професионално познание и подход!
Публично обучение
24 Септември
- София

Общият регламент за защита на данните (GDPR) влиза в сила е през май 2016 г.а реалното му прилагане започва след 25 май 2018 г. Сред неговите клаузи е изискването за назначаване на опитен служител по защита на данните (ДЛЗЛД), натоварен с мониторинг на спазването, управление на дейностите по защита на вътрешните данни, обучение на персонала за обработка на данни, провеждане на вътрешни одити и др. Има много неща, които трябва да се знаят и има много възможности за професионалистите в областта на защитата на личните данни с подходящо обучение и образование. Този курс дава по-изчерпателни познания, перспективи и разбиране на GDPR, за да се гарантира съответствие и успех в защитата на личните данните в Европа - и да се възползвате от възможностите, които предоставя това широко законодателство.

След 25 май 2018 г. правата на физическите лица и задълженията на администраторите и обработващите данните, по отношение на защита на личните данни, ще трябва да се вземат в предвид още на етап планиране на всяка конкретна дейност, попадаща в обхвата на GDРR. Промените, въведени с GDРR, водят до изменения в регулаторните политики и в механизмите за прилагането им и са задължителни за администраторите на лични данни, като ДЛЗЛД са тези, които ще разработват и прилагат политиките, документите и изискванията в областта.

АУДИТОРИЯ

Този курс е предназначен за всеки, чиято работа е свързана с обработката на лични данни, особено ДЛЗЛД в публичния сектор и институции, агенции и органи, включително:

  • Управители
  • Юристи и адвокати
  • Финансисти
  • Служители по защита на данните
  • IT служители
  • Служители по човешки ресурси
  • Консултанти и одитори по сигурност на информацията
  • Всеки, който използва, обработва и поддържа лични данни, независимо от позицията в която е, спрямо регламента

ТЕМАТИКА

  1. Нормативни изисквания за защита на данните. Практически насоки по прилагане на нормативните изисквания на европейското законодателство за защита на данните и изисквания на регулаторните органи.
  2. Практически насоки за квалификация и инвентаризация на личните данни. Дефинират се и практически се разграничават видовете данни, включително лични, анонимни, псевдоанонимни и специални категории.
  3. Администратори и обработващи лични данни. Практически насоки за работа на администратори и обработващи лични данни
  4. Обработка на лични данни. Дефинира практически изисквания към обработката на данни и принципите за обработка на GDPR, обяснява приложението на GDPR и очертава легитимните основи за обработка на лични данни. Практическа реализация на:
  • Извършване на оценка на въздействието и/или риска в организацията;
  • Инвентаризация на наличните данни (практическа реализация), създаване на регистри по GDPR (нормативни и документални изисквания)
  • Технически и организационни мерки при обработване и защита на личните данни (практически и документални решения)
  • Действия при инциденти по сигурността – хакване и „изтичане на информация“, обявяване и действия след инцидента;
  • Действия за обработка: събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, извличане, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване. Действия за защита: криптиране, видове криптиране, софтуерни решения за криптиране. Анонимизиране. Псевдонимизиране. Варианти за приложение.
  • Оценка и одит на системите за сигурността на личните данни. Отчетност на системите за управление – практическа реализация
  1. Предоставяне на информация. Обяснява задълженията на администратора за предоставяне на информация за дейностите по обработка на данни на субектите на данни и надзорните органи. Ролята, правомощията и процедурите на надзорните органи, състав и задачи на КЗЛД (процеси, проверки и производства). Европейски надзорен орган по защита на данните.
  2. Права на субектите на данните

КАКВО ОЩЕ ЩЕ НАУЧИТЕ

  • практическа реализация на защита на правата на субектите на данни, заявленията за права и задълженията на администратора и обработващия лични данни;
  • по-добро разбиране за прилагането на законовите, подзаконовите и нормативни модели, правила и стандарти;
  • увереност в основните концепции и принципи на поверителност и законови изисквания за обработка и прехвърляне на данни;
  • практически опит за прилагане на документи и концепции и за най-добрите практики в областта на защита на личните данни;
  • квалификация, за да дейности в организацията за да има устойчивост с управлението на личните данни, спрямо Регламента.

МЕТОД НА РАБОТА

Обучението ще протече в семинарна форма с презентация на основните теми. След представяне на всяка тема има предвидено време за въпроси.

Препоръчителни изисквания: Добро познаване на регламента или изкаран курс по GDPR в Алфа Куолити

Демонстрационни и помощни учебни материали: ​​​​​Въпросник за готовност по управление на личните данни

ФОРМА НА ПРОВЕЖДАНЕ

  • Персонално
  • Публично
  • Фирмено

РАБОТЕН ЕЗИК

  • Български

УДОСТОВЕРЕНИЕ

Алфа Куолити издава удостоверения за успешно участие в обученията по отделните теми

Информация за следващи дати за публично обучение може да получите в работни дни от 10.00 до 17.00 ч., на  тел.: 02-8624903 | 02-8687531 | 0882 626 060 | 0882 606 008 или ни пишете на e-mail: office@alphaquality.org

Предстоящи обучения

София
24 Септември
Длъжностни лица по защита на личните данни
Лектор

Даниела Тойчева и Людмил Пешев

Даниела Тойчева е правен консултант по защитата на личните данни. Притежава експертен опит като главен юрисконсулт в Комисията за защита на личните данни в периода 2009-2017 г. Има 20 годишен опит като юрист в областта на гражданското и административното право.

Людмил Пешев е консултант по системи за управление. Водещ одитор по ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO/IEC 27001. Консултант по сигурност на информация и сигурност на управление на личните данни. Участник в българо-германски форум в областта на сигурността на личните данни

Цена
285 лв
Място на провеждане
гр. София, кв. Лозенец, бул. Никола Вапцаров 27, ет.1
Продължителност
един ден, от 09:00 до 17:00 часа, регистрация от 08:30 часа

Цената е за един участник в публично обучение. Включва удостоверение (сертификат), кафе-паузи, учебни пособия и помощни учебно-методически материали. Цената не включва ДДС.

Отстъпки: 

◾  5% за ранно записване до 30 дни преди началото на обучението;

◾ 10% за двама и повече участници от една организация;

◾ 20% за редовни клиенти и за членове на Лийн клубoвете към „Алфа Куолити“

Плащане по банков път: IBAN: BG41FINV91501015182570; BIC: FINVBGSF

Нощувки: За сметка на клиента. Като курсисти на Алфа Куолити имате право на отстъпка в х-л Легенди за гр. София

Регистрирай участници

Регистрирани участници

Order
цена: 285 лв. без ДДС
Данни за фирмата

Оферта за корпоративно обучение